Spørgsmål og svar
Her kan alle med interesse for Barneveldere stille spørgsmål. Det kan både være generelle spørgsmål og fjerkræ, men også spørgsmål om racen. Vi vil besvare spørgsmål så hurtigt som muligt. Vi tror at mange spørgsmål/svar/debat og erfaringsudvekslinger kan komme mange til glæde.
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 31-10-2012
Hej Ida. Mon ikke bare dine høns er gået i fældning?? Det passer ihvertifald med alt det du skriver, de lægger jo ikke æg når de fælder, og så piller de ret meget i fjerdragten da alle de nye fjer først skal ud af deres rør. Det er normalt at både høner og haner fælder hvert efterår og det ville da være synd at slagte dem pga. dette. Og hvis man tænker på at deres pausetid her om vinteren er dyr fordi de ikke lægger æg så koster det mere at anskaffe nye små kyllinger som først skal vokse sig store inden de lægger æg. At de ser ud til at have tabt sig tror jeg måske også har noget med den manglende fjerdragt at gøre, man ser jo ikke så flot ud når man mangler sine fjer og nogle dyr kan være ret så medtaget i den periode da fjerskiftet kræver mange kræfter fra dyret. Dyr som ikke er ældre end dine kommer til at lægge fine æg igen, og det kan de gøre i flere år endnu.


Skrevet af Ida, d. 30-10-2012
Hej. Vores høns er udruget april 2011 af dig, Mimi. De er holdt op med at lægge æg for et par uger siden. Er det normalt? Er det for sent for i år at få dem i gang igen? Og kan man det? Vi overvejer at slagte dem, så vi ikke skal føde på dem hele vinteren, hvis de alligevel ikke lægger æg før feb/marts? men de er jo over et år gamle og sikkert ikke så spiselige.
En ting til: de er begyndt at pille hinanden (og sig selv?) hvordan kan det være? De er ellers netop begyndt at gå ude i haven hver dag, nu hvor der ikke er så meget de kan splitte ad. De har også tabt sig meget, det er vel bare den ekstra motion?


E-mail:
Hjemmeside: www.ro-i-sindet.dk
Skrevet af Ann Vad Steffensen, d. 05-09-2012
Kan nogen mon hjælpe mig med Info om hvornår man ca siger at barnevelder høner er udvokset? Har 3 høner fra Poul Stensballe som er 12 uger pt. De vejer ca. 1 kg nu, men jeg synes de syner meget små ved siden af min orpingtonkylling som er 3 uger ældre.

Hvis der er nogen herinde som på et tidspunkt får en blå dobbeltrandet høne i overskud er jeg MEGET interesseret :-)


E-mail:
Hjemmeside: www.vovseriet.dk
Skrevet af Chanette, d. 10-08-2012
Hej Søren. Denne race er ca 6-7 mdr. Før den begynder at lægge æg! Glæd dig😊 hilsen Chanette.


Skrevet af Søren Kjeldsen, d. 09-08-2012
Hvor gammel skal en barnevelder være, før den begynder at lægge æg.


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 25-06-2012
Hej Tina
Jo æggene kan godt undersøges for salmonella, prøv at kontakte enten fødevarestyrelsen eller levnedsmiddelstyrelsen. Hvis du skal være sikker skal et æg fra hvert dyr indsendes til undersøgelse og det er ingen garanti for at de ikke godt kan få salmonella ugen efter. Jeg ved ikke hvad det koster men har hørt at det er dyrt set i forholdet til hobbybrug. Der kan gøres meget for at forebygge salmonella, holde drikke og vandtrug rene, holde strøelse tørt, lade være med at give husholdningsaffald som foder undtaget heraf brød, grønt og kornprodukter, holde øje med om dyrene har tynd mave hvilket kan være en af indikationerne på salmonella. Der kan også være mange andre årsager til tynd mave hos dyrene. Sætte æggene på køl samme dag de er lagt og kassere for gamle æg eller æg der har stået udenfor køleskab. Det kan du også læse mere om på fødevarestyrelsens hjemmeside.
Håber det var svar nok :)
Mvh Mimi Trædmark


E-mail:
Skrevet af Tina Hansen, d. 25-06-2012
Hej.
Jeg er helt ny i det med at holde høns og kunne godt tænke mig at vide om man kan tjekke egne æg for samonella og evt, hvordam.
Mvh Tina


E-mail:
Skrevet af Helle, d. 01-04-2012
Hej Ditte

Jeg har lige fået ruget mine første kyllinger ud for et par dage siden i en rugemaskine. Du skal gennemlyse dine æg, der vil du kunne se i løbet af nogle dage at ægget er befrugtet. Du vil kunne se nogle blodåre på tværs af ægget. Du tar en rigtig god lommelygte og ligger det til dit æg, og hurtigt vil du kunne se om det er befrugtet. Hvis du står i et mørkt rum, vil du hurtig kunne se det.
Håber det var til lidt hjælp.
Mvh Helle


E-mail:
Skrevet af Ditte, d. 31-03-2012
Hej. Hvordan finder jeg ud af, om der er liv i mine hønseæg? Mvh ditte


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 26-08-2011
Hej Anne-mette
Det er usædvanligt at høns hakker hinanden så det bløder, hvilken race er det? Jeg ser ikke anden udvej end at skille mig af med den ene ellers skal du have to huse. Som regel finder høns ind i samme hus selvom der er et hieraki og nogle bestemmer, men den bestemmende hos dig tager så "grove" metoder i brug at den der bliver hakket ikke tør gå ind om natten. Spørgsmålet er om den der hakker aldrig vil kunne lide andre høns. Du kunne også prøve at anskaffe dig en hane, om den kan bringe lidt samling og følge den udsatte ind om natten.


E-mail:
Skrevet af Anne Mette, d. 31-07-2011
Hej Bent

Jeg har fået 2 høns, jeg har haft dem i 1 uge nu, men den ene vil ikke lade den anden komme ind i huset, der er 2 redekasser, men den ene sover udenfor, for den anden hakker den så det bløder, hvad kan jeg gøre ?


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark:svar til Bent, d. 04-07-2011
Hej Bent, undskyld det sene svar men jeg har haft lidt fravær af internet forbindelse et stykke tid. Skalfarven er arveligt så du har ret i at det desværre ikke hjælper med nutellamadder. For at få den gode brune farve på æggene skal du vælge avlsdyr som du ved lægger brune æg . En barnevelder med den rigtige mørke mahognifarve i tegningen giver som oftest den rigtige brune farve til æggene. Du kan vælga at anskaffe dig en ny hane fra en stamme som lægger brune æg og så sortere de "forkerte" høner fra når de begynder at lægge for lyse æg, der er ingen nemmere vej med de dyr du har. Jeg har gjort dette i to år indtil alle mine høner lagde de rigtige brune æg, og nu er der igen et par stykker med for lys skalfarve. Du skal nok vurdere hvor meget krudt du vil bruge på dette avlsarbejde hvis der er tale om havehøns hvilket jeg jo ikke ved. Æggene smager jo lige godt.


E-mail:
Skrevet af Ingrid Larsen, d. 02-07-2011
Hej Jane.Hvis du har indtryk af, de er for fede, er det kornet du skal rationere.
Omkring 40 gram daglig vil vist passe til en italiener.Fritfoder( tilskudsfoder, æglægningsfoder )må de spise alt hvad de vil af. Da de er gået ned i æglægning, måske på grund af flytningen, vil de også spise mindre fritfoder.


E-mail:
Skrevet af jane andersen, d. 01-07-2011
hej jeg har i samarbejde med min gode nabo-- anskaffet 20 røde Itali.høns for ca.6-7 uger siden.--og en flot flot hane---vi diskuterer inderligt fodring, som vi ikke kunne få megen oplysning om af sælger. hvor meget ca.skal der gives af ægløgningsfoder + kornblandning i gr. de får ca. en pose(gennemsigtig pose) friskt grønt om dagen-- jeg har bemærket at de ikke spiser meget af deres oprindelige foder--jeg mener de er overfodret--de er dovne og lægger ikke mange æg--hvilket de har gjort i flot stil--min nabo mener ikke at de får mad nok---så hvad kan løsningen være???


E-mail:
Skrevet af Camilla, d. 15-06-2011
Hej.
Jeg har 3 stk Barnevelder høns (tror jeg) stor race, ca 10 uger. Jeg har lukket dem sammen med 7 Blomstehøns i forskellige aldre (fra 8 uger ned til 6 uger) for dage siden. I starten gik det ok, men gradvist er Barnevelderne begyndt at hakker og jager dem mere og mere når de kommer for tæt sammen. Hvad kan jeg gøre, jeg troede Barnevelder var en rolig race ? På forhånd tak.E-mail:

Nyeste kommentarer

18.05 | 05:32

Hej Birgitte,
Prøv at høre Karl Bruun Nielsen. Hans mail står nederst når du klikker på bestyrelses medlem. Hans er en af vores suppleanter.
Mvh
Arno

13.05 | 08:16

Hej jeg har en skruk høne og søger daggamle kyllinger eller rugeæg tæt på klækning. Kan nogen hjælpe mig . Helst tæt på Værløse

02.05 | 09:28

Jeg er vendt tilbage til denne side flere gange, når jeg har skullet forklare, hvad der sker inde i ægget. Tak for en dejlig side!