Hønsedage 2007-08

Klubbens hønsedag 2008

Klubbens hønsedag 2007

29 september 07 blev barnevelderklubbens årlige hønsedag samt generalforsamling afholdt i gevnø på sydstevns. Der var pænt mange tilmeldte og vejrudsigten var blandet. Mange høns og haner var mødt op til en bedømmelse og vi fik en god og lærerig snak omkring avlsarbejdet sammen med Lis Christensen som var mødt op som dommer.  

Lis havde bragt nogle avlsdyr  i forskellige farver som vi kunne kigge på i forhold til arvegangen for farverne sort,blå og hvid barnevelder.
På generalforsamlingen blev den nye bestyrelse valgt(se siden med bestyrelse). Generalforsamlingen var meget konstruktiv og mange nye ideer kom frem. Referat kommer i klubbladet næste gang.
Næste års hønsedag blev aftalt til lørdag d. 20 sept. 2008 og bliver holdt hos Ingrid Larsen i Odense.
Det blev desuden vedtaget at klubben fremover afholder generalforsamling på Landsudstillingen. Første gang i 2008. 
Mvh. Mimi Trædmark

Som noget nyt blev det vedtaget oprette en klub under barnevelderklubben af 1982 som kunne varetage interesserne for de folk som har Barneveldere som havehøns og ikke er interesseret i at udstille og betale et medlemsskab af dffr. En sådan ny klub vi måske inspirere flere til at gå videre med avlen på et senere tidspunkt men vi var enige om at glæden ved at eje Barneveldere og erfaringsudvekslinger skulle være i fokus. Klubben skal også selv stå for at arrangere evt. hønsedage. En mere familievenlig hønsedag hvor også aktiviteter for børnene, medbragt madkurv mm kunne være aktuel. Den nye klub får deres egen side her på dette forum snarest og  kommer til at hedde "Venskabsklubben for barneveldere"

Mvh Mimi Trædmark

Tur til Holland 11-12 november 2016.

Vi havde flere gange snakket om en tur til Holland, og nu blev det så endelig til noget.   

Det blev godt nok kun til 4 mand, Arno, Anneke, Niels Åge og mig (Ingrid)

Arno, der selv er fra Holland, havde tilbudt at arrangere turen og være chauffør, flot.

Vi mødtes hos hotel Scandic ved Kolding fredag morgen og så gik det sydpå.

Efter et par stop undervejs nåede vi midt på eftermiddagen til Evelin og Wieger Brink, der bor i Bellingwolde.

Efter en kop kaffe gik vi i hønsegården.

Han har brun sort dobbeltrandet Barnevelder i stor og dværg. Dejlige rolige dyr, der gik på en grøn græsplæne. De bedste måtte vi dog til Barneveld, eller rettere Gallinova, for at se, de var på udstilling.

Arno købte et par stykker og jeg en enkelt høne med hjem til blodfornyelse.

Så gik turen til Barneveld, hvor vi fandt vores hytte i en hel bydel med hytter og blev installeret, inden vi kørte til udstillingen i Gallinova, der havde åbent til kl. 22.  Det var en blandet udstilling, men der var næsten 100 Barneveldere. Flest i brun sort db.rand, men også i blå og sølv db.randet, samt i hvid, sort og blå.

Her fandt vi så Brink’s dyr: 3 høner med 95 p. 1 med 94 p. i stor og i dværg 1 hane med 95 og en med 91 og 2 høner med 92 og 93p.

Næste morgen vækkede Arno os med nykogte æg og kaffe mm., dejligt. Og så gik turen videre til Henk Bakker, der bor i Groenekan.  Også han havde en halv snes stykker med på udstilling som vi havde set der. Flest hvide, men også sort og blå i stor og 2,2 i hv. Dværg og hvoraf de fleste lå på 94-96.

Det var også meget, meget fine dyr han havde hjemme, men han havde planer om helt at skippe dværgene, så Niels Åge købte en hel stamme hvide dværge.

Nu gik turen hjemad efter et par gode, indholdsrige dage

Det bliver spændende at se, hvordan næste generation bliver, når de nu bliver krydset med dem, vi har til at gå derhjemme.

Stor tak til Arno for turen.

Ingrid.

| Svar

Nyeste kommentarer

18.05 | 05:32

Hej Birgitte,
Prøv at høre Karl Bruun Nielsen. Hans mail står nederst når du klikker på bestyrelses medlem. Hans er en af vores suppleanter.
Mvh
Arno

13.05 | 08:16

Hej jeg har en skruk høne og søger daggamle kyllinger eller rugeæg tæt på klækning. Kan nogen hjælpe mig . Helst tæt på Værløse

02.05 | 09:28

Jeg er vendt tilbage til denne side flere gange, når jeg har skullet forklare, hvad der sker inde i ægget. Tak for en dejlig side!