Sorø ungdyrskue 2009

De to yngste deltagere

Sorø ungdyrskue 12 september 2009

Barnevelderklubben var med til sorø og omegns fjerkræklubs årlige ungdyrskue, vejret var fint og jeg ankom med oppakning til en hyggelig oase af små træhuse, en summen af sludren fra de mennesker som gik rundt imellem de opsatte store telte i Sorø fjerkrækoloni .

Kaffe,hjemmebag og lækkert frokost serveret af nogle yderst søde ”jomfruer” i koloniens klubhus. Endda en isbar var blevet sat op på en af de sikkert sidste varme sommerdage. Intens snakken omkring burene med fjerkræ om gode og mindre gode dyr,farver,typer ,avl osv..

Dommerne som gik interesseret rundt fra bur til bur og udvekslede viden med hinanden, med stor koncentration og engagement blev kommentarer og point føjet til notat på kortene.

Alt emmende af interesse for vores hobby-nemlig fjerkræ!. Denne dag galede hanerne ikke så højt, måske var det for varmt eller også havde nogen fortalt dem at det idag også skulle være muligt for menneskene at få ørenlyd .

Jeg hilste på Bent og Birgit som var kommet helt fra Langeland, og på Jytte og Keld som smilede og mærkeligt nok slet ikke så stresset ud selvom de var medarrangør af denne skønne ungdyrdag og sikkert havde haft drønende travlt.

Klubbens PR materiale blev sat op og Barnevelderungdyrene stod pænt i deres bure ved siden af alle de andre skønne racer og deres klubber. Nysgerrige besøgende osede rundt og en stor overraskelse var at hilse på nyt medlem Walther Niemann som var kommet helt fra Åbenrå for at

kigge. Walther er begyndt at avle blå dobbeltrandet og vi regner med at se udstillingsdyr fra ham til næste år.

Jeg havde taget daggamle barnevelderkyllinger med som de yngste kunne holde, og det var der mange som ville.

En perle var denne lille pige med en barnevelderkylling-måske de to yngste deltagere

En konkurrence om at lave den flotteste hønselort i brunt trylledej faldt også i god jord hos børnene som var meget kreative. Foto af de stolte vindere med deres ”præmielort”.

To nye medlemmer blev det osse til,Tina og Jan Erik Pedersen fra Ballerup Fjerkrækoloni som havde besluttet sig for at der nu osse skulle bo Barneveldere i Ballerup-vi glæder os til at høre hvordan det går.

Efter en dejlig dag i Sorø fjerkrækoloni tog vi hjem overbevist om at det var den bedste fjerkræudstilling vi har været til-ikke en hardcore landsudstilling med alle racer og farver repræsenteret men med et bredt udvalg som inspiration og et super arrangement, god stemning hvor der også var tænkt på de fjerløse.

 

Mvh Mimi Trædmark

 

| Svar

Nyeste kommentarer

18.05 | 05:32

Hej Birgitte,
Prøv at høre Karl Bruun Nielsen. Hans mail står nederst når du klikker på bestyrelses medlem. Hans er en af vores suppleanter.
Mvh
Arno

13.05 | 08:16

Hej jeg har en skruk høne og søger daggamle kyllinger eller rugeæg tæt på klækning. Kan nogen hjælpe mig . Helst tæt på Værløse

02.05 | 09:28

Jeg er vendt tilbage til denne side flere gange, når jeg har skullet forklare, hvad der sker inde i ægget. Tak for en dejlig side!