Spørgsmål og svar
Her kan alle med interesse for Barneveldere stille spørgsmål. Det kan både være generelle spørgsmål og fjerkræ, men også spørgsmål om racen. Vi vil besvare spørgsmål så hurtigt som muligt. Vi tror at mange spørgsmål/svar/debat og erfaringsudvekslinger kan komme mange til glæde.
Skrevet af Dave Schauerte, d. 17-11-2022
Ich suche Zwerg Barnevelder Perlgrau silber doppel gesäumt


E-mail:
Hjemmeside: 57334 Bad Laasphe
Skrevet af Kjeld Hansen, d. 18-07-2021
Er der en opdrætter, der kan hjælpe med 7 rugeæg af barnevelder til min skruk dværghøne? Jeg afhenter gerne æggene selv, så du skal ikke bo mere end 100 km fra Stevns her på Sjælland - ring gerne 26215326


E-mail:
Skrevet af Louise Hjort Petersen , d. 04-09-2020
Hejsa jeg har en Barnevelder hane som jeg synes er sindssygt smuk men nu har jeg læst lidt op på det med standard farverne og bliver i tvivl om om han har de rigtige farver?


E-mail:
Skrevet af Tine Lind , d. 24-05-2020
Hej.
Jeg har to spørgsmål om den skønne race, som jeg håber, at I kan svare på :-)

1. Jeg ved, at dværghøns generelt er mere tilbøjelige end store til at blive skruk (dog kommer det også an på stammen). Hvordan ser det ud med dværgudgaven af Barnevelder? Er den mere tilbøjelig til at blive skruk end den store?
2. Barnevelder er ikke en nem race at få fat i, når man bor i Nordsjælland, men bliver det endnu værre, hvis man ønsker sig dværgudgaven af Barnevelder?

Jeg er meget spændt på at høre, hvad I kan fortælle :-)

Med venlig hilsen
Tine


E-mail:
Skrevet af Stine, d. 04-03-2020
Af standarden fremgår det flere steder for hanens befjering at den 'meget gerne' skal være dobbeltrandet. Jeg har læst andre steder at dobbeltrand på haner slet ikke forekommer og jeg har aldrig set et billede af en hane med dobbeltrandede fjer. Forleden, da jeg skulle ud og tage billeder af mine unghaner fra efteråret med det formål at sætte dem til salg, opdagede jeg imidlertid at en af dem har synlige, dobbeltrandede fjer på ryggen. Hvor sjældent er det? Er de måske bare synlige, fordi han stadig er ung? Bør jeg gemme ham til avl?
Mvh. Stine, hobbyavler på Sjælland


E-mail:
Skrevet af Britta Adolfssen, d. 11-12-2018
Hvad kalder man denne farve?
Søger to høner og en hane, af denne farve, helst ik beslægtet


E-mail:
Skrevet af Hans-Kurt Strevelin, d. 09-01-2018
Kære Gitte Hille

Jeg har vider sendt din besked, til et af vore medlemmer som netop bor i Herning. Håber det lykkedes at finde nogle høns til dig.
Venligst
Hans-kurt Strevelin


Skrevet af Gitte Hille, d. 09-01-2018
Hej i forum
Jeg er interesseret i at købe Barnevelder, bor i nærheden af Herning, arbejder i Holstebro.


E-mail:
Skrevet af Ingrid Larsen, d. 11-12-2016
Hej Dagmar.
Hvis du trykker dig ind på HISTORIE får du nogenlunde svar på dine spørgsmål.
Venligst Ingrid


E-mail:
Skrevet af Dagmar, d. 11-12-2016
Hej Ingrid L
Tak for dit svar.
Udover det har jeg så et mere indviklet æggespørgsmål i sagen: Er de brun sort dobbeltrandete de oprindelige i racens historie, og er så alle farvevariationer stabile brune/mørke æglæggere? Eller er der undtagelser?


E-mail:
Skrevet af Ingrid Larsen, d. 09-12-2016
Hej Dagmar.
Udover brun sort dobbeltrandet, brun blå dobbeltrandet og sølv sort dobbeltrandet findes de i ren hvid, ren sort og ren brun og legbarfarvet. Alle i stor og i dværg. Den legbarfarvede har jeg dog ikke set de sidste par år, så jeg er ikke klar over om der stadig er nogle, der arbejder med dem
Venligst
Ingrid


E-mail:
Skrevet af Dagmar , d. 09-12-2016
Kære alle
Sikke et inspirerende navn, som i mine ører lyder af barn- i- væld- er, det er jo ikke dårligt for en høne at blive kaldt det!
Kan i oplyse, hvilke farvevariationer er til at finde i Barnevelderklubben og er de vist på jeres udstillinger?
Mvh Dagmar


E-mail:
Skrevet af Ingrid Larsen, d. 18-03-2016
Hvis kyllingen ikke er stærk nok til selv at komme ud af ægget, er det fristende at hjælpe lidt til, men ofte dør den i løbet af et par dage.
Hilsen Ingrid


Skrevet af Bente Quistgaard, d. 06-03-2016
Må man hjælpe en killing ud af æg et jeg kinder en der gør det og hvad kan der ske hvis man gør det


E-mail:
Skrevet af Ingrid, d. 01-06-2015
Hej Hans Kurt.
Mine hanekyllinger er da normalt lidt større end hønekyllingerne, men om de på et eller andet tidspunkt i opvæksten er lidt mindre end hønekyllingerne har jeg ikke observeret


E-mail:

Nyeste kommentarer

18.05 | 05:32

Hej Birgitte,
Prøv at høre Karl Bruun Nielsen. Hans mail står nederst når du klikker på bestyrelses medlem. Hans er en af vores suppleanter.
Mvh
Arno

13.05 | 08:16

Hej jeg har en skruk høne og søger daggamle kyllinger eller rugeæg tæt på klækning. Kan nogen hjælpe mig . Helst tæt på Værløse

02.05 | 09:28

Jeg er vendt tilbage til denne side flere gange, når jeg har skullet forklare, hvad der sker inde i ægget. Tak for en dejlig side!