Spørgsmål og svar
Her kan alle med interesse for Barneveldere stille spørgsmål. Det kan både være generelle spørgsmål og fjerkræ, men også spørgsmål om racen. Vi vil besvare spørgsmål så hurtigt som muligt. Vi tror at mange spørgsmål/svar/debat og erfaringsudvekslinger kan komme mange til glæde.
Skrevet af Bent, d. 24-05-2011
Tak for dit svar Mimi, men jeg har et til. Jeg har lige købt en lille stamme af en af jeres medlemmer som er ved at lukke ned, det er nogle rigtige flotte dyr, men da jeg var på Døllefjeldemarked så jeg(med stor misundelse nogle meget flotte MØRKEBRUNE æg, og det får jeg ikke, hvorfor, jeg har prøvet at smørre franskbrrød med Nutella, det hjælper ikke, skal jeg selv sprøjte dem med selvbruner (det som Sidny lee bruger) jeg ville jo gerne havde dem lidt mørkere. hilsen Bent


E-mail:
Hjemmeside: http://www.louislyn.dk
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 23-04-2011
Hej Helle
Vi har snakket i telefon om dette men svarer alligevel så andre måske kan bruge det til deres dyr. En høne som har tynd mave og går for sig selv og puster sig op er ikke rask. Det kan skyldes flere ting, foderet, indvoldsorm eller anden årsag. Jeg ville gribe til foderet først og give knust trækul til den syge høne evt iblandet noget surmælksprodukter. Kul virker imod diarre og skal også kun gives når der er diarre, ellers virker det forstoppende. Så vil jeg samtidig kigge efter orm i afføringen hos den syge høneog måske endda aflevere en prøve hos dyrlægen. Jeg synes selv at æglægningsfoder kan give tynd mave hos nogle høner og så kan hvede eller kogte ris være skånsomt foder indtil maven igen er iorden. Godt med grønt er heller ikke af vejen. Mange sygdomme giver tynd mave eks også salmonella.
Det lyder somom hanen gør sit bedste man at det måske er hønsene der ikke vil ligge sig for ham måske fordi deres æglægning er stoppet. En høne der ikke lægger æg vil ikke parres og så må hanen pænt vente. Hønsene har sikkert fået æglægningsfoder hvor de kommer fra og "pauser" derfor nu hvor du ikke giver dette. En flytning resulterer også ofte i at høner pauser med æggene indtil de er faldet godt til igen.
Jeg ved at din høne har fået det bedre allerede, så krydser jeg fingre for at du snart får nogle gode påskeæg lagt i reden. Mvh Mimi


E-mail:
Skrevet af Helle, d. 04-04-2011
Hej Mimi
Jeg har 3 Barnevelder, deraf 2 høner, dem alle købt medio Marts. De er fra 2010 og det er første gang at jeg har barnevelder. Min hane går og bider i sine "damer" istedet for at hoppe på og befrugte. Han bider i halsfjerne på dem, og det er som om at han ikke kan finde ud af at hoppe på? Hvad skyldes det, at han gør sådan. En anden ting, den ene høne har meget tynd afføring, og hun går for sig selv, samt at hun puster sig op. Er den syg, og i såfald, hvad kan jeg gøre. De får fuldfoder fra dlg, og lidt hvede. De bliver lukket ud i haven hver dag. Æglægningen er også stoppet? De har tapt sig helt enormt, derfor er jeg gået over til at de får lidt hvede. Hvad kan jeg evt gøre.
mvh
Helle


E-mail:
Skrevet af Mimi, d. 17-02-2011
Hej Bent. Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår dit spørgsmål, ellers må du spørge igen. Hvide barneveldere kan godt lægge lige så brune æg som den blå og sorte dobbeltrandede barnevelder. Jeg synes at mine egne blå dobbeltrandede og hvidspættede ligger brunere æg end de sorte gør. Men farven på æggene handler mest om hvilken stamme der er brugt i avlen og om der er arbejdet med skalfarven. Håber det var svar nok?+
Mvh Mimi Trædmark


E-mail:
Skrevet af Bent, d. 04-02-2011
De hvide høns, er deres æg samme brune farve som de blå og sortrandede, hvor kan jeg købe rugeæg, jeg bor på Lolland.
MVH. Bent


E-mail:
Hjemmeside: http://www.knivsmeden.dk
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 28-10-2010
Hej Maja.
En barnevelderhanekylling på 3½ måned burde være meget tydelig i sin kønsvisning med rød kam(dog stadig lille)ret store fødder og en tegning som er forskellig eftersom hvilket køn det er. En barnevelder skifter sine kyllingefjer ud fra 3 mdr alderen så det er nok ikke helt sket endnu. Problemet er sikkert at du ikke er vant til at se på en barnevelder og når du så har to af samme køn er der ikke noget at sammenligne med for et uøvet øje. Men se på kammene, de kan have forskellig størrelse men burde være tydelige røde og noget større end ved en hønekylling. Barneveldere er tidligt kønsvisende(jeg kan se det når de er ca 1 md gamle)og for hanernes vedkommende dog først helt udvokset når de er ca 8 måneder.


E-mail:
Skrevet af Maja Bruun, d. 23-10-2010
Hej
Jeg er ny Barnevelder ejer- har dog kun to stks, 3½ måned gamle. Hvornår er en hane fuldt udvokset og hvornår burde det kunne ses helt tydeligt om det er hane eller høne- Vi er faktisk i tvivl om det er haner begge to- selvom det burde være indlysende,
;-) vh. Maja


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 13-09-2010
Hej-det kan være af flere årsager. Det er normalt at høns som skifter hjemadresse lægger væsentligt færre æg lige i starten indtil de vænner sig til det nye sted. Det kan også være efteråret der banker på med lavere temperaturer og færre timer med dagslys som begge påvirker hønsenes æglægning. Og endelig kan det værre at de plejede at få æglægningsfoder på deres gamle adresse, og hvis du ikke giver dette kan det være en årsag til de færre æg. Men vi skal nok alle regne med at vi går en vinterperiode i møde med generelt færre æg hvor et æg hver anden dag er meget normalt.Du kan evt. sørge for at hønsene bliver lukket ud såsnart det bliver lyst, masser af grøntfoder og godt med plads at søge føde på og se om det hjælper lidt.Håber det gav svar på dit spørgsmål? Mvh Mimi


E-mail:
Skrevet af Dorthe, d. 07-09-2010
Hej.
Jeg har et lille spørgsmål. Vi har for godt en måned siden fået 8 høns som er fra foråret. De har til for en uge siden lagt i gennemsnittet 7 æg. Hvordan kan det være antallet falder og nu er nede på 3 dagligt? Er der noget vi kan gøre?


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 07-08-2010
Hej Betina. Jo som 10 ugers kyllinger kan de godt få voksefoder, og har også godt af det, men tager bestemt heller ikke skade af kyllingestart. Du skriver ikke om det er stor eller lille race du har købt,hvis de er dværge kan det være derfor, fordi voksefoder fra nogle fabrikanter være lige lidt vel store at spise for en 10 ugers dværg. Brug bare startfoderet færdig eller ibland og evt. det nye voksefoder gerne suppleret med en masse grønt fra haven.Jeg bruger også voksefoder til mine 10 ugers iblandet hel korn og valset korn samt en masse ukrudtsgrønt som jeg slår hver anden dag, nedfaldsfrugt mm. Årstiden nu indbyder til meget varieret kost for dyrene og så er jeg ikke bekymret over om de får mindre voksefoder. Jeg kender iøvrigt til avlere som af forskellige årsager anvender startfoder helt indtil dyrene er tæt på kønsmodning. Håber det var et svar du kunne bruge?
Mvh Mimi Trædmark


Skrevet af Betina, d. 04-08-2010
Jeg har lige købt 6 barneveldere på ca. 10 uger, og i den forbindelse købte jeg også foder af avleren. Jeg undrer mig nu over, at han har solgt mig kyllingefoder, og ikke voksefoder. Burde de ikke have voksefoder når de er "så gamle"?


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 12-07-2010
Hej Mette
Jo Barnevelderhanekyllinger er rigtigt gode til slagtning fordi de har noget størrelse. Jeg plejer at slagte og spise dem i efteråret når de er udvokset så er de rigtigt fine i kødet og med god volumen. Hvisde bliver over et år gamle synes jeg de er svære at stege/koge møre, så skal de have langt tilberedningstid og er noget seje. Men alt under et år er meget fint, lækkert og mørkt kød.


E-mail:
Skrevet af Mette , d. 12-07-2010
Hej
Har læst lidt på de forskellige racer og har ikke rigtigt kunne læse mig til om man kan bruge barnevelder hanekyllinger til slagtning??
MVH Mette


E-mail:
Skrevet af Mimi Trædmark, d. 24-04-2010
Hej Pia
Først undskyld det sene svar. Jo dværgbarnevelder er bestemt et godt valg når det skal være små høns, de kan som de fleste andre høns komme over et lavt hegn, spørgsmålet er hvor højt dit hegn er og om der er nok føde at finde for hønsene på den rigtige side af indhegningen,så vil de være mindre tilbøjelige til at forsøge at smutte over et hegn. Man kan godt have en hane selvom man har naboer, spørgsmålet er om du bor i landzone eller byzone og hvis byzone om der er udarbejdet regulativer for hønsehold i din kommune. Men uanset hvad plejer det ikke at være et problem med en enkelt hane hvis man har et godt forhold til sine naboer. Og der er en langt større fornøjelse i et hønsehold med hane end uden.
Barneveldere kan god klare vinteren i ikke isolerede huse, ikke en eneste af mine døde i år i den hårde kulde og jeg har ikke isolering. Men du skal sørge for at undgå træk og fugt i huset særligt vinter.


E-mail:
Skrevet af pia, d. 27-03-2010
Hej.
Vi har i de sidste par år snakket om at få et lille hønsehold,Så jeg har et par spørgsmål jeg håber i kan hjælpe mig med.Vi vil gerne ha nogle små rolige og hårdføre høns som ikke så gerne flyver(de vil komme til at få lov at gå rundt i vores indhegnet have når vi selv er ude)og som lægger godt med æg.Har læst mig til at det godt kunne være dværg barnevelder. er det også jeres erfaring? når jeg ser de færdige hønsehuse man kan køb. Ser de ikke ud til at være isoleret. Kan hønsene godt klare det om vinteren? og så lige til sidst. da vi har naboer, har vi tænkt ikke at ha en hane, men kun 4-6 høns. Kan man gøre det uden at ødelægge et hønsehold?
Mvh. Pia


Nyeste kommentarer

18.05 | 05:32

Hej Birgitte,
Prøv at høre Karl Bruun Nielsen. Hans mail står nederst når du klikker på bestyrelses medlem. Hans er en af vores suppleanter.
Mvh
Arno

13.05 | 08:16

Hej jeg har en skruk høne og søger daggamle kyllinger eller rugeæg tæt på klækning. Kan nogen hjælpe mig . Helst tæt på Værløse

02.05 | 09:28

Jeg er vendt tilbage til denne side flere gange, når jeg har skullet forklare, hvad der sker inde i ægget. Tak for en dejlig side!